Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
Impletituri din sfoara
Floarea soarelui
cod 099
Cuvantul macrameu are la origine arabul"migramah",ceea ce inseamna franjuri ornamentale.Prin extensie,aceasta denumire a fost data obiectelor realizate prin innodare manuala a firelor,intr-o anumita ordine,pentru a forma un model.
suport ghiveci
cod 000
Numeroase documente atesta faptul ca macrameul,ca tahnica de lucru manual,era cunoscut din cele mai vechi timpuri.Se pare ca nodul a fost folosit intai cu functie practica si mult mai tarziu cu functie decorativa.
Cele mai vechi reprezentari de noduri decorative s-au gasit pe un basorelief asirian datand aproximativ din anul 850 i.e.n. si pe unele piese decorative din mormintele faraonilor.
La fel car si alte tehnici de lucru manual,si aceasta a cunoscut de-a lungul anilor perioade de inflorire alternand cu cele de declin.Mergand inapoi pe firul istoriei,aflam ca era foarte dezvoltata si secolul al XIII-a la arabi.
Spaniolii au invatat tehnica innodatului de la mauri si au practicat-o cu mare indemanare.In secolele alXV-lea si al XVI-lea minunate macrameuri au fost executate in Spania,din fire de matase cu fibre metalice,combinatie rafinata,festiva.Acest fapt este atestat   si de o pictura aflata in catedrala din orasul Valladolid(Spania).
De la spanioli macrameul a trecut foarte repede la italieni care au obtinut,din fire albe de in,dentele deosebit de frumoase ce concurau cu cele realizate prin tehnicile practicate in acea perioada.
Urmeaza o perioada de stagnare si chiar de regres a acestei tehnici,dupa care in a doua jumatate a secolului al XIX-lea renaste cu o mai mare amploare in intreaga Europa.
Suport linguri
cod 089
Bufnita mica
cod 099
Structura in zig-zag
cod 090
Detaliu Frunze...
Frunze...
cod 087
toate lucrarile...
Back To Home Page